Besøg i Jans bigård 10. aug. 2016

Jan
{youtube}8vHaMS7xfcg{/youtube}
Beklager den dårlige lyd (jeg havde ikke fået mikrofon på!)

Video (13 min.)  

Når du har set videoen ved du :
Når bierne selv bygge tavlerne ud (ikke bygger ud fra en kunsttavle), laver de mange dronetavler.
Når bierne bygger meget voks, får man ikke så meget honning, fordi når bierne producerer 1 kg voks "forbruger" de, hvad der svare til 8 kg. honning.
Det er vigtigt at undersøge, hvor mange varroa man har i sine kolonier, og det gøres lettest ved at indsætte varroaindskud under tavlerne.
Hvis der falder 1-2 varroa ned pr. døgn, er det fint, hvis der falder 3 eller flere varroa ned pr. døgn bør man behandle for varroa.
På Gormanston blev fremlagt en stor undersøgelse som viste, at der er mange fordele ved IPM (Integrated Pest Manegement), (At behandler mod varroa, hvis der er for mange varroa i kolonien, MEN ikke behandle kolonien, hvis der ikke er mange varroa). Varroabehandling af en familie med kun få varroa er en stressfaktor som er unødvendig! Ingen eller ineffektiv varroabehandling af en familie hvor der er mange varroa, kan koste dyrt! 
Bier der står i aflæggermagasiner skal ikke myresyrebehandles, da koncentrationen af myresyre bliver for høj (den lille flyvesprække), men kolonien skal behandles med fx. Thymol eller Bienen Wohl da de ofte har mane varroa!
Nasenheider Proff er en mere skånsom myresyrebehandling end: 1) fri myresyre, 2) Kræmerplader, 2) Alm. Naisenheider fordamper.
Problemet med myresyrebehandling er at det er hårdt for familien.  Yngel dør! Bier dør! Men vigtigst af alt, det er så hård en behandling, at dronningen ofte går ud af æglægning i en til to uger efter en behandling!

Du kan se en video om den referede undersøgelse angående IPM på: Klik

 

JanSaether

Hilsen Jan Sæther
Støttemedlemskoordinator

 

 

 

 • Begynderkursus i Biavl.

  Vi afholder været år begynderkursus over 4 mødeaftner i marts/april. Alle kursister har efterfølgende mulighed for at få en mentor og hjælp til opstart af egen biavl. Læse mere om vores kursus og tilmelding - HER

   
 • En prik på kortet...
  en prik på kortet
  Kontakt os! og køb medlemskab: Moesgård Biselskab for holistisk biavl

   

   
 • Danmarks Biavlerforening
  Gå på opdagelse - klik her

  guldetiket 

   
 • Odder & Omegns
  Biavlerforening
  Besøg vore gode venner i syd
  - klik her
  3 1a vintergaek 0448

   
JSN Mico is designed by JoomlaShine.com